SLOVENIA GREEN destination

Destinacija Laško - sotočje dobrega je prejemnica bronastega znaka SLOVENIA GREEN destination.

V začetku marca je v Centru kulinarike in turizma KULT 316 v Ljubljani potekala podelitev trajnostnega znaka Slovenia Green trajnostnim slovenskim destinacijam in ponudnikom. V drugem letu izvajanja Zelene sheme slovenskega turizma je med slovenske  zelene destinacije stopilo tudi Laško – sotočje dobrega z bronastim znakom.

 


Zelena shema slovenskega turizma Slovenia Green je celovito zasnovan sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji, namenjen pa je tako destinacijam kot tudi posameznim turističnim ponudnikom. Shema, katere  namen je povečati konkurenčnost, kakovost in inovativnost slovenskega turizma, sloni na sistemu evropskih turističnih kazalnikov ETIS ter globalnem orodju GSTC, ki omogoča primerjavo z zelenimi destinacijami po vsem svetu.

Shemo Slovenia Green so zasnovali turistični delavci skupaj s partnerjema Green Destinations ter Zavodom Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace, njeno pomembnost pa dokazuje tudi prisotnost vseh vidnejših deležnikov slovenskega in tujega turizma na sami podelitvi. Poleg v.d. direktorice Slovenske turistične destinacije, mag. Maje Pak, predsednika Turistične zveze Slovenije Petra Misje ter predstavnikov Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, se je podelitve znakov slovenskim destinacijam in ponudnikom udeležil tudi predstavnik globalnega partnerja Green destinations Albert Salman.

Laško se je s prejetjem znaka Slovenia Green tako znašlo v družbi še osmih drugih slovenskih destinacij (Kamnik, Idrija, Rogla-Zreče, Žalec, Radlje ob Dravi, Cerkno, Celje ter zelena prestolnica Ljubljana), ki jim znak prinaša večjo prepoznavnosti na domačem in tujih trgih.

Znotraj destinacije Laško – sotočje dobrega pa k zelenemu turizmu prispeva tudi Thermana Laško, ki je že pred leti prejela okoljski znak EU marjetica, na preteklih Dnevih slovenskega turizma pa tudi znak Slovenia Green Accommodation.

 


 

Überwiegend bewölkt

11°C

Laško

Überwiegend bewölkt
Luftfeuchtigkeit: 93%
Wind: WNW um 6.44 km/h
Samstag 5°C / 16°C Partly cloudy
Sonntag 4°C / 10°C Partly cloudy
Montag 2°C / 10°C Partly cloudy
Dienstag 2°C / 11°C Überwiegend bewölkt
Mittwoch 1°C / 8°C Vereinzelte Schauer
Donnerstag -1°C / 9°C Partly cloudy
Freitag 0°C / 10°C Partly cloudy
okvir_m2.png
okvir_m2.png

  

© 2014 STIK,Zentrum für Sport, Tourismus, Information und Kultur Lasko. T: +386 3 733 89 50. E: info@lasko.info

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand